Japan’s slapende BTC-handelsaccounts worden wakker als Bitcoin Price Rallies

„Ouderwetse“ Japanse crypto handelaren komen terug als Bitcoin zich herstelt tot $10K.

De „slapende“ Japanse crypto-accounts beginnen activiteit te zien nu Bitcoin deze week een kritisch prijsresistentie-niveau heeft doorbroken. Volgens de Japanse cryptobeurs Coincheck is hun handelsvolume deze week twee tot drie keer gestegen in vergelijking met de vorige.

In een gesprek met een select aantal Japanse verkooppunten legde Yusuke Otsuka, de medeoprichter van Coincheck, uit dat bestaande gebruikers die een tijdje niet hadden gehandeld, deze week weer actief werden: „Sommige van onze gebruikers hebben al een account, dus de beginsnelheid is hoog.“

Als gebruikers al een account hebben, hoeven ze niet de tijd te nemen om de Know Your Customer check te doorlopen om nieuwe accounts te openen en kunnen ze direct verder gaan met het kopen van cryptocurrencies. In tegenstelling tot de nieuwkomers op het handelsplatform moesten ze wachten tot hun rekening werd goedgekeurd, dus er was een tijdsverschil voordat ze konden beginnen met handelen. „Deze tijd is anders“, benadrukte Otsuka.

Volgens Coincheck was het volume van de directe verkoop deze week twee keer zo groot als tijdens de vorige, terwijl de vraag naar de ruildienst verdrievoudigde. Otsuka is ook van mening dat dit verband houdt met de Japanse Coivd-19-stimuleringsbetalingen. In april begon de Japanse regering met het verdelen van 100.000 yen betalingen – ongeveer $930 – aan elk huishouden.

Bovendien wijst Oki Matsumoto, CEO van Monex Group, een moedermaatschappij van Coincheck, op de mogelijkheid dat degenen die de aankoop van goud hebben gemist nu geïnteresseerd zijn in Bitcoin Future. De goudprijs is de laatste tijd sterk gestegen, waardoor de vorige hoogtepunten zijn doorbroken, terwijl Bitcoin begin deze week net de weerstand is gaan doorbreken.

Weegschaal op de agenda

Matsumoto gaf ook commentaar op de recente ontwikkeling van de digitale valuta van de centrale bank:

„Ik denk dat David Marcus een fout heeft gemaakt. Hij had moeten zeggen dat het Facebook Token was. Omdat ze zeiden dat het ‚de toekomstige munteenheid‘ was, bekritiseerde de Amerikaanse regering het zwaar“.

Matsumoto voegde eraan toe dat „de rol van Weegschaal misschien alleen maar het openen van de Doos van Pandora was en dat was het“. Ondertussen, de Verenigde Staten is achter de concurrentie juist omdat „ze Weegschaal zelf verpletterd en kon niet langer zeggen dat ze zouden beginnen met de ontwikkeling van CBDC“, analyseerde Matsumoto.

Sommige insiders uit de industrie maken zich zorgen over de Amerikaanse terughoudendheid om verder te gaan met CBDC. Takaya Nakamura, een kaderlid van de Japanse crypto-uitwisseling Fisco beweerde onlangs dat de rol van Japan zou moeten bestaan uit het aansporen van de Verenigde Staten om de CBDC’s serieuzer te nemen.