Uudet Yhdysvaltain valtiovarainministeriön sanktiot venäläisiin hakkereihin osuvat Monero-osoitteeseen

Yhdysvaltain hallitus veloittaa eteenpäin yksityisyydensuojamerkkien tavoittelussa uusimpien pakotteiden mukaan.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö kohdistaa 16. syyskuuta lisäykset pakotettujen henkilöiden luetteloon Monero-osoitteisiin.

Venäjän kansalaisista Dmitriy Karasavidi ja Danil Potekhin on tullut uusimmat nimet SDN-luettelossa. Valtiokonttorin asiaa koskevan ilmoituksen mukaan molemmat suunnittelivat Yhdysvaltain kansalaisille suunnatun tietojenkalastelukampanjan vuosina 2017 ja 2018.

Molemmilla osapuolilla oli useita kryptovaluuttaosoitteita, mukaan lukien Bitcoin ja Ether, sekä ZCash ja Litecoin. Yllättäen Karasavidin tietoihin kuuluu Monero-osoite: 5be5543ff73456ab9f2d207887e2af87322c651ea1a873c5b25b7ffae456c320.

Vaikka valtiovarainministeriö on päivittänyt salausominaisuuksiaan, mukaan lukien useiden Venäjän kansalaisten salauslompakot, joiden oletetaan osallistuneen vaaleihin puuttumiseen ja hallituksen tukemiin väärinkäyttökampanjoihin viime viikolla, tämä on Crypto Profit ensimmäinen kerta, kun pakotteet ovat osoittaneet XMR-osoitteen.

Tutkimus on tulosta valtiovarainministeriön, sisäisen turvallisuuden ministeriön ja oikeusministeriön välisestä tutusta yhteistyöstä. Rikollisuusvalitus on aloitettu syytettyjen hakkereiden maksamisesta. Ilmoituksesta valtiovarainministeri Steven Mnuchin sanoi:

Valtiovarainministeriö käyttää edelleen viranomaisiamme verkkorikollisten torjunnassa ja on edelleen sitoutunut nousevan teknologian turvalliseen käyttöön rahoitusalalla.
Cryptoanalytics -yritykset, jotka tekevät sopimuksen Yhdysvaltojen hallituksen kanssa, kuten Ciphertrace, ovat olleet kiireisiä kehittämään Monero-jäljitystyökaluja. IRS ilmoitti palkkiosta kaikille, jotka voivat „murtaa“ surullisen jäljittämättömän tunnuksen.

Kysymys on kuitenkin jäljellä: voiko valtiovarainministeriö todella seurata kyseisen lompakon liiketoimia?

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.